Max Verstappen és Kevin Magnussen is szívesen indulna édesapjával egy csapatban a Le Mans-i 24 óráson. Mivel sem Jos Verstappen, sem Jan Magnussen nem túl öreg még, erre van is esély.

 

A nyolcvanas, kilencvenes évek F1-es versenyzőinek gyermekei közül egyre több pilótának sikerül szintén eljutni a világbajnoki sorozatba, most ráadásul annak lehetősége is felvetődött, hogy közösen versenyezzenek.

Jos Verstappen és Jan Magnussen is nagyon hamar lettek édesapák, és ez lehetőséget kínál arra, hogy a jelenleg erejük teljében lévő fiaikkal egyesítsék erőiket, és elinduljanak a Le Mans-i 24 órás viadalon.

Max Verstappen elárulta, nagyon mozgatja a fantáziáját, hogy édesapjával egy csapatban versenyezzen, és ez hamarosan meg is valósulhat:

„Amúgy is szeretnék egyszer indulni Le Mans-ban, de még nem tudom, mikor. Mindenesetre már fűzöm édesapámat, igaz előtte edzenie kéne egy kicsit. Nagyon szeretném apámmal teljesíteni a Le Mans-i 24 órás versenyt.”

„A tévében is néztem és élőben is láttam, amikor apám a mezőny tagja volt, nagyon menő verseny. Tetszik, hogy több különböző kategória képviselői szerepelnek egyszerre, így a forgalomra is oda kell figyelni, ami különösen éjszaka lenyűgöző. Egy online versenyen egyszer én is kipróbáltam, jó móka volt.”

Jan Magnussen állandó szereplője a Le Mans-i viadalnak, olyannyira, hogy 1999 óta mindössze egyszer nem volt tagja a mezőnynek. Fia, a Haas színeiben versenyző Kevin nagyon szeretne egyszer vele egy csapatban elindulni a legendás 24 óráson:

„Imádnám, ha édesapámmal együtt versenyezhetnék, egy álmom válna valóra. Az ő szerepvállalása nélkül valószínűleg nem foglalkoztatna annyira a dolog, de a hamarosan érkező hiperautókkal, ki tudja, milyen gyártók csatlakoznak, és hol nyílik lehetőség.”