A Dakarra való felkészülés jegyében többek között Namíbiában is tesztel a kétszeres F1-es világbajnok, Fernando Alonso, aki elismerte, elsőre sokkolónak hatottak a hatalmas homokdűnék a sivatagban.

 

A korábbi bejelentésnek megfelelően Fernando Alonso megkezdte felkészülését a legendás Dakar ralira, az azonban csak a tesztelés sikerességétől függ, hogy már a 2020-as viadalon rajthoz áll-e.

A kétszeres F1-es világbajnoknak mindenesetre mindent az alapokról kell tanulnia, a terepraliza ugyanis nyomokban sem hasonlít azokra a kategóriákra, amelyekben eddig sikereket ért el, és ő is tudja, óriási kihívás előtt áll.

Első namíbiai tesztje után például elismerte, a néhol 300 méter magas dűnék nagyobb fejfájást okoztak neki, mint gondolta, és még el kell sajátítania azt a technikát, amellyel megfelelő tempóban száguldhat át rajtuk:

„Érdekes élmény volt először áthajtani a nagy namíbiai dűnéken. Először kissé talán sokkoló is volt, nagy tisztelettel kell megközelíteni ezeket a dűnéket.”

„Újra kell finomhangolnom a technikámat, ami még nem tökéletes, és meg kell oldani az első teszteken felvetődő problémákat.”

„Az első benyomásaim azonban jók, mert eddig minden kontrollált tesztkörülmények között zajlott. A csapat tapasztalatának köszönhetően az itinert is jól tudtuk követni, pontosan tudták, mire számíthatunk.”

Alonso felkészülésének következő állomása a szeptember 13-14-i dél-afrikai tereprali országos bajnokság legközelebbi fordulója lesz, amelyen a spanyol nem hivatalos indulóként szerepel majd.