Fernando Alonso máris lelkesen készül a májusi Indy 500-ra, amelyen célja, hogy a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás után a harmadik ikonikus versenyt is megnyerje. A spanyol először Texasban készül.

 

Már nem a Forma-1 körül forognak a kétszeres világbajnok Fernando Alonso gondolatai, és látva a McLaren aktuális teljesítményét, egyértelmű, nem hozott rossz döntést akkor, amikor búcsút intett a sorozatnak.

Ahelyett, hogy hozzá méltatlanul a pontszerző helyekért harcolna, inkább új célját próbálja megvalósítani, méghozzá a motorsport hármas koronájának megszerzését. Ebből a monacói és a Le Mans-i diadalt kipipálta, már "csak" az Indy 500-as van hátra.

A spanyol elmondta, minden az eredeti tervek alapján zajlik, így nyugodt a megméretés előtt, melyen 2017-ben már részt vett:

"Múlt héten a szimulátorban teszteltem Charlotte-ban, és elégedett vagyok az előkészületekkel. Április elején Texasban, a hónap végén pedig Indianapolisban tesztelünk."

"A lehető legtöbbet készülök a mérnökökkel, a mclarenes szakemberekkel, a szimulátorban, és folyamatosan nézem a korábbi versenyek fedélzeti kamerás felvételeit. Szerintem egész felkészült vagyok."

"A cél az, hogy legalább olyan versenyképes legyek, mint 2017-ben, de persze jobb végeredménnyel! Rengeteg olyan csapat lesz a mezőnyben, amelyeket nagyon tisztelünk, ráadásul az oválpályákat illetően ők felkészültebbek, mint bárki. De szeretnénk a szintjükre kerülni."