Több teszt után Fernando Alonso a hétvégén vezette először éles körülmények között a Toyota Hiluxot, amellyel vendégindulóként vett részt a dél-afrikai tereprali-sorozat aktuális fordulóján. A spanyol nyögvenyelős versenyt futott.

 

Gőzerővel zajlik Fernando Alonso Dakar-programja, amelynek fontos állomása volt a hétvégi verseny a dél-afrikai Lichtenburg 400-on.

A kétszeres F1-es világbajnok vendégindulóként rajtolt el Marc Coma navigálásával, hogy versenykörülmények közt is megtapasztalja, milyen a Hilux-szal száguldani, ám a biztató kezdet után rengeteg problémával küszködött.

Miután a pénteki prológot a harmadik leggyorsabbként zárta, a következő napon felborult a Toyotával, aztán még egy madarat is elütött – mindkét eset a szélvédőt károsította, így Alonsónak egy ideig fél kézzel kellett vezetnie:

„Sajnos a szombat egy kisebbfajta rémálommal ért fel számunkra. Délelőtt felborultunk, betört a szélvédő, ami akadályozta a kilátást, szóval el kellett távolítanunk, így szemüvegben folytattuk a szakaszt, a többi autó által felvert porban haladva.”

„A következő szakaszon aztán egy madár vágódott a szélvédőnek, ami megint betört. A következő 200 kilométert úgy tettem meg, hogy egyik kezem a szélvédőn volt, másik a kormányon. Nem ez volt a legjobb nap, de értékes tapasztalatokat gyűjtöttem az igazán fontos versenyek előtt.”

Alonso következő megméretése az október 3. és 9. között rendezendő Marokkó rali lesz.