Fernando Alonso hamarosan kiterjedt terepralis tesztprogramba vág bele, hogy megpróbáljon felkészülni a 2020-as Dakarra. Ha azonban a dolgok döcögősen mennek, nem indul a legendás versenyen.

 

Továbbra sem lassít Fernando Alonso, aki pár éve fejébe vette, hogy, ha már az F1-es rekordokat nem döntheti meg, megpróbál a motorsport minél több területén maradandót alkotni.

A spanyol klasszis az F1-es győzelmek és vb-címek után a többi legendás versenyt is meg akarja nyerni, és ezek közül a Le Mans-i, valamint a daytonai 24 órást ki is pipálta, miközben a WEC-ben is világbajnoki címet ünnepelt.

Rövid távú tervei között szerepel még az Indy 500-as diadal, de egy nap a Dakaron is győzni akar, ezért már idén megkezdi a felkészülést a világ leghíresebb terepraliversenyére.

Egyelőre nem biztos, hogy már a 2020-as viadalon rajthoz áll, de ha a rá váró tesztprogram biztatóan alakul, akkor erre is van esély. A Toyota minden támogatást megad a spanyol világsztárnak.

A következő időszakban Alonso Európában, Afrikában és a Közel-Keleten tesztel, ezután pedig a tervek szerint néhány kisebb versenyen is elindulhat. A versenyző izgatottan várja a rá váró kalandokat:

„A Toyotával máris rengeteg sikert értünk el közösen, és márciusban már a terepralizásba is belekóstoltam velük. A kezdeti lépések után pozitív élményeket szereztem, ezért szeretném folytatni a megkezdett utat.”

„Előre tudtam, hogy teljesen más élmény lesz, mint bármi, amit eddig kipróbáltam, és hogy meredek tanulási görbe áll előttem, de nagyon jól éreztem magam a Hiluxban. Hamar magabiztosnak éreztem magam, és minden újabb menet során sikerült fejlődnöm.”

„Már nagyon várom a következő néhány hónap felkészülését, és hogy még jobban megismerjem a Hiluxot, valamint a csapatot. Mindig is hangsúlyoztam, hogy új kihívásokra vágyom különböző kategóriákban, ehhez pedig kitűnő csapatot találtam itt.”