Egyre erősödnek azok a pletykák, melyek szerint Fernando Alonso azért nem folytatja WEC-programját, mert a Toyota vezetőségével is megromlott a viszonya. A csapatnál elismerték, néha paprikás volt a hangulat.

 

Fernando Alonso két Le Mans-i győzelemmel és a világbajnoki cím megszerzésével rekesztette be karrierjét a WEC-ben, de úgy hírlik, nem csupán a gyors sikerek játszottak szerepet korai búcsújában.

Spanyol médiaforrások szerint a kétszeres F1-es világbajnok nem jött ki jól a csapatot irányító Pascal Vasselonnal, akivel több témában sem értettek egyet.

A Toyota csapatigazgatója, Rob Leupen nem akarta kommentálni a pletykákat, annyit azonban elárult, néha valóban feszült volt a helyzet Alonso miatt az istállón belül:

„Voltak szikrák, de általánosságban véve is elmondható, hogy ha valaki nem annyira rugalmas, akkor mindig várhatóak súrlódások. Esetünkben tényleg csak néhány szikráról volt szó, hogy mi zajlott a múltban, arra nincs rálátásom.”

„Én élveztem, hogy van a csapatunkban egy olyan karakán versenyző, mint ő. Szép volt, jó volt, de a közös utazásunk egyelőre véget ért. Azt mondja, vissza akar térni a jövőben – miért is ne?”

Alonso önérzetes stílusa szinte minden korábbi F1-es csapatánál konfliktusforrást jelentett – a legemlékezetesebb a McLarennél eltöltött 2007-es idénye volt, amikor a kémbotrány részleteinek feltárásával is megzsarolta saját istállóját.

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo szintén arról számolt be, hogy a maranellóiakkal eltöltött évek során Alonso mindig a saját sikereit tekintette elsődlegesnek: „Ha nyer, akkor boldog. Ha nem nyer, akkor az a csapat hibája, és nem boldog.”

Tavaly Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beszélt arról, azért nem akarták leigazolni a spanyolt 2019-re, mert féltek a potenciális belháborútól: „Nagyon tisztelem Fernandót, aki fantasztikus versenyző, de nehezen tudnám elképzelni nálunk. Korábban bárhol is szerepelt, hajlamos volt káoszt okozni.”