Ahogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül az F1-hez, úgy kezdik egyre gyakrabban legendás édesapjához hasonlítani, a 19 éves tehetség azonban leszögezte, ezzel nincs semmi problémája.

 

A motorsport világa nagy izgatottsággal készül a jövő héten kezdődő Forma-2-es évadra, mert ezúttal a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher is a mezőnyt erősíti.

Tavalyi F3-as bajnoki címe után logikus lépésnek tűnik megméretnie magát a Forma-1 előszobájában, ez viszont óhatatlanul is azzal jár, hogy a fiút egyre gyakrabban hasonlítják majd legendás édesapjához.

Noha az ilyen összevetések mindig extra nyomással járnak, Mick elmondta, nem zavarja a jelenség, hiszen nemcsak neki, hanem a világ összes versenyzőjének a hétszeres bajnok, 91-szeres futamgyőztes az etalon:

„Sosem éreztem problémának, hogy összehasonlítanak édesapámmal. Szerintem ez elég egyszerű: mindenkinek az a célja, hogy elérje a történelem legsikeresebb versenyzőjének rekordjait. Nekem inkább megtiszteltetés, hogy hozzá hasonlítanak.”

A Prema-csapatra mély benyomást tett az első előszezoni teszten, hogy a kis Schumi milyen hamar alkalmazkodott az F2-es autóhoz, a második gyakorláson viszont már többet küszködött a gumikkal. A 19 éves pilóta ugyanakkor nem aggódik:

„Barcelonában sokkal hűvösebb volt, mint Bahreinben lesz. Tökéletesen meg kell érteni a gumikat, csak akkor nyújthat az ember jó teljesítményt. Szerintem ez lesz idén a legnehezebb feladat.”

„Ebben a szezonban az lesz a legfőbb célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. Minden információt be akarok gyűjteni, és mindenkitől tanulni akarok. Másfajta kihívás vár rám, mint korábban.”

„Örülök, hogy a Premával maradok, velük együtt fejlődtem egészen az F4-es kategóriától kezdve, így a bizalom is óriási. Ők is bíznak bennem, én is bennük – ez a lehető legjobb kombináció.”