A korábbi nagy hírnevű vendégindulók után a DTM a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonsóra is kivetné a hálóját, a spanyol ugyanis roppant népszerű, ráadásul minden kategóriában kitűnően teljesít.

 

Nagy sikerrel zajlik a DTM azon kezdeményezése, hogy adott versenyhétvégéken szabad kártyával sztárindulóknak biztosítanak lehetőséget a mezőnyben.

Eddig már sikerült meggyőzni a részvételről többek között Sebastien Ogier-t, Alex Zanardit és Andrea Doviziosót is, a sorozat irányítói pedig tovább kutatják a lehetőséget, miként tudnának további sztárokat elcsábítani.

A DTM-et irányító Gerhard Berger elmondta, egy álma válna valóra, ha valamelyik versenyhétvégén a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonsót is a mezőnyben láthatná:

„Nagyon szeretném Fernandót, fantasztikus versenyző, tehát zajlanak a beszélgetések. Ismerjük Fernandót, de jelenleg nem állunk kapcsolatban, a Toyotán is sok múlik. Ami biztos, hogy akármilyen kategóriában indul, ott gyors, ízig-vérig versenyző.”

Berger azt is szeretné, ha a vendégszereplős program eljutna arra a szintre, hogy aktuális F1-es sztárok induljanak. Ehhez természetesen szerződésbeli kérdéseket is tisztázni kell, de nem tartja kizártnak, hogy Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel is felbukkan a DTM-ben:

„Tetszenek az olyan fickók, akik minden hétvégén valahol máshol versenyeznek, ők igazán a versenyzésnek élnek. De azt is tudom, hogy Sebastian is szívesen ugrana be hozzánk és szerintem Lewis is. Ők is igazi versenyzők, akik szabadidejükben sokat gokartoznak.”