Szenzációs tettet hajtott végre Gerry Crown, aki 87 évesen harmadszor is megnyerte a 36 napon át tartó Peking-Párizs hosszú távú ralit. Az ausztrál nyugdíjas, elismerte kemények kellett harcolnia a szakaszokon.

 

Kőkemény kihívás várt a nevezőkre a hetedik alkalommal megrendezett Peking-Párizs ralin, ám a várható nehézségek sem riasztották vissza a 87 éves Gerry Crownt, aki korábban már kétszer győzött a viadalon.

Az ausztrál veterán navigátorával, Matt Brysonnal vágott neki a nem mindennapi eseménynek, és kora ellenére is kitűnően bírta a 36 napos verseny megpróbáltatásait egy Leyland P76-os volánja mögött.

Olyannyira, hogy a mezőny fiatalabb tagjait faképnél hagyva megnyerte a többek között Mongólián, Oroszországon, Kazahsztánon, Észtországon és Lettországon keresztül Franciaországba vezető ralit.

Elmondta, nem volt egyszerű ilyen tempóban teljesíteni a versenyt, de élvezte a kihívást:

„Ez volt a legnehezebb győzelmünk a Leylanddel, ennek ellenére élvezetes versenyt futottunk. Talán még néhány 87 éves kellett volna a mezőnybe, hogy legyen társaságunk. Gratulálok a szervezőknek, hogy életben tartják ezt a remek ralit, aminek jellegéből fakadóan nehéznek kell lennie.”

További különlegességet adott a versenynek a veterán autók kategóriája, amelyben Graham Goodwin győzött feleségével az oldalán egy 1925-ös Bentley Super Sportsszal. A házaspár első nekifutásra tudta megnyeri a Peking-Párizs ralit majd százéves járgányával:

„Rengeteget jelent nekünk, hogy a Bentley alapításának századik évfordulóján tudtunk nyerni egy Bentley-vel."

"A verseny stresszes volt, de a szerencse mellénk pártolt, ami ilyenkor mindig szükséges. Nehéz volt az élen állva figyelni, hogy egyre fogy és fogy az előnyünk, de végül megtartottuk az első helyet.”