MotoGP spiler tv vinales rossi marquez mezei dániel talmácsi gáborMaverick Vinales úgy érzi, hogy a bajnoki cím egyik esélyeseként nagy a nyomás rajta de ő ehhez már hozzászokott, hiszen a MotoGP előszezoni tesztjeit simán nyerte, négyből négyszer összesített elsőként zárva. Persze a puding próbája az evés, de úgy tűnik nehéz lesz elvenni a fiatal spanyol étvégyát.  

 

A Yamaha versenyzője úgy vág neki a hétvégi katari hétvégének, hogy egyértelműen ő az akit meg kell verni. Ez nem csoda hiszen mind a négy téli tesztet megnyerte. Valenciában, Sepangban, Phillip Islanden és Losailben is nagy előnnyel végzett csapattársa, az élő legenda Valentino Rossi előtt. A korábbi Moto3 bajnok szerint nem csak elfogadja azt, hogy ő a favorit hanem egyértelműen hozzá is van szokva, gyerekkora óta ezzel kell megbirkóznia.

Már a Moto2-ben és a Moto3-ban is én voltam a fő célpont az ellenfeleim számára. – mondja Vinales aki csak egy szezont teljesített a Moto2-ben mielőtt a Suzuki szerződtette volna a MotoGP-be.

Nagyon motivált vagyok és a csapat tökéletesen megértett. Jól érzem magam a Yamahán, nagy az önbizalmam és a motor akkor sem hagy cserben amikor 100%-ban hajtom.

Még fejlődnünk kell az elektronika terén, azzal nem vagyunk elégedettek sem én sem a csapat. Ha nem tudunk előre lépni a versenyeken bajba kerülhetünk. 

MotoGP spiler tv vinales rossi marquez mezei dániel talmácsi gábor

A világbajnoki címvédő Mark Marquez úgy fogalmaz, hogy Vinales nem az egyetlen ellenfele, de vajon így is gondolja? 

Amikor a tavalyi bajnokot arról kérdeztük, hogy kik lesznek a legnagyobb ellenfelei 2017-ben, Marc Marquez gyorsan kiemelte, hogy más ellenfelei is vannak a koronára Vinales mellett.

Maverick egyre jobb lett ahogy telt az idő – ismerte el a spanyol.

Kezdettől fogva komfortosan érezte magát, minden pályán gyors volt egy körön és ez az ami igazi kihívóvá teszi. De én azzal a kijelentéssel nem értek egyet, hogy ő lenne az egyetlen riválisom.

Ott van Maverick, Valentino, Pedrosa és még azt is ki kell várnunk, hogy Jorge miképp alkalmazkodik a Ducatihoz. Ha hamar ráérez a motorra én őt is riválisnak fogom tekinteni.

Ezek a versenyzők azok, akiket én a legveszélyesebbnek tartok egyszerűen azért mert ők voltak a legkiegyensúlyozottabbak a teszteken.

Nekem most azzal kell foglalkoznom, hogy gyorsabb legyek – Rossi

Természetesen Valentino Rossi sem hagyta szó nélkül Marquez és Vinales kis szó csatáját de az olasz úgy tűnt inkább örül ennek, hogy a két spanyol nem vele foglalkozik.

MotoGP spiler tv vinales rossi marquez mezei dániel talmácsi gábor

Én már rájöttem, hogy ez ami nem a pályán történik az nem sokat számít. Én úgy vagyok vele, hogy amíg engem nem kevernek bele, nincs közöm hozzá.

Az én helyzetem most egyébként is nehéz. Maverick eddig lenyűgözően teljesített a teszteken de valahogy nekem még szoknom kell a dolgokat.

A top5-től is messze voltam szóval sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy versenyképes legyek. Leginkább a versenytempót hiányolom, ha az nem lesz meg komoly bajban leszek.

Ha az esélyesekről kérdeznek akkor azt kell mondjam, hogy jelen pillanatban 7-8 ember is esélyes a címre ami nagyszerű a sportnak és a szériának.

Szerintem ezek közül a versenyzők közül bárki képes lehet arra, hogy versenyt/ versenyeket nyerjen.

A MotoGP a hétvégén tehát elindul és végre kiderül, hogy Vinales vajon tényleg képes e a versenyre is átültetni a jó formáját, hogy viseli ezt majd Marquez és a nagy öreg Rossi képes lesz a vajon meglepetést okozni…

A SpílerTV az egész hétvégét élőben közvetíti a kommentátor Mezei Dániel. a szakértő pedig a világbajnok Talmácsi Gábor.

(a képek és a szöveg forrása: MotoGP.com)