ferrari challenge hungaroringFélidőhöz érkezik a Ferrari Challenge Europe, amihez keresve sem találni jobb helyszínt a Hungaroringnél!

 

A Ferrari Corse Clienti-programjához tartozó versenysorozatban magyar versenyző nem indul e hétvégén, ami viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne fantasztikus élmény a Ferrari Challenge.

Hivatalosan június 23-tól 25-ig, azaz mától vasárnapig tart a rendezvény Mogyoródon, de kis csalás, hogy a szabadedzések már csütörtökön, azaz tegnap megkezdődtek. A lényeg viszont nyilván szombaton és vasárnap esedékes: akkor tartják a kategóriák időmérő edzéseit és a futamokat.

A három fő kategóriából a Trofeo Pirelliben összetettben a svájci Fabio Leimer (Octane 126) vezet három ponttal Philipp Baron (Rossocorsa) és Daniele Di Amato (CDP) előtt, Baron hiába végzett a legutóbbi négy versenyen egyaránt a dobogón, Di Amato pedig hiába dominált az európai idény nyitó futamán, Monzában még május elején.

A Pirelli Am-kategóriában Martin Nelson (Autoropa) győzött mind a négy eddigi futamon, úgyhogy 30 pontal vezet az egyébként szintén kiegyensúlyozottan és magas színvonalon teljesítő, állandóan dobogó záró Jens Liebhauser (Gohm), valamint a még két ponttal kevesebbnél tartó Tommaso Roca (Rossocorsa) előtt.

A Coppa Shell pontlistáját Johnny Laursen (Formula) vezeti, miután egyszer nyert, egyszer volt még dobogós, ám mellé kétszer is negyedik – ebből 13 pontnyi előny jött ki a kategória legtapasztaltabb versenyzővivel, Rick Lovattal (Kessel) és Eric Cheunggal (Formula) szemben.

Érdekessége a hétvégének, hogy két cseh pilóta is érkezik: Vladimír Hladík és Dusan Palcr.

ferrari challenge hungaroring

„Brnóban élek, és mivel nincs messze a Hungaroring, mondhatom, hogy ez a hazai versenyem ebben az idényben“ – nyilatkozta Hladík, amihez honfitársa a következőket tette hozzá.

ferrari challenge hungaroring

„A Scuderia Prahában versenyzem, ez a negyedik szezonom a Ferrari Challange-ben. Prágában élek, ami nincs olyan messze a gyönyörű, napsütötte Hungaroringtől, ráadásul sok barátom van Budapesten, úgyhogy üdvözlök mindenkit!“ – mondta Palcr, mielőtt arra buzdított volna mindenkit, hogy őt, cseh polgártársát, a hétvége eseményeit és a Ferrari Challenge-et is lelkesen kövesse. 

A program

ferrari challenge hungaroring