ferrari challenge hungaroringA Ferrari Challenge első versenyeit szombaton Daniele Di Amato, Jens Liebhauser és Eric Cheung nyerték a Hungaroringen.

 

A napot a Trofeo Pirelli nyitotta: Daniele Di Amato (CDP), aki Monzában dominált május elején, most is a leggyorsabbnak bizonyult – nyilván a pole pozícióból könnyebb, de hát oda is el kellett jutni valahogy. 

Mögötte nagyobb volt a műsor: Alessandro Vezzoni (Rossocorsa-Pellin), Fabio Leimer (Octane 126), Philipp Baron és Andrea Gagliardini (CDP) versenyzett egy jót.

Két párban küzdöttek: Vezzoni igyekezett a háta mögött tartani Lemiert, Baron pedig Gagliardinit. Ez darab ideig sikerült is, de aztán félidő táján Lemier szép manóverrel előzött, és máris Sam Smeeth (Stratstone) nyomába sietett tovább.

Nem sokkal később Gagliardininek is sikerült előznie, de közben levágta a sikánt, úgyhogy vissza kellett adnia pozícióját.

A verseny második felében Di Amato továbbra is háborítatlanul vezetett, Leimer viszont megpördült, miközben Smeeth-et próbálta megelőzni, úgyhogy nemcsak ezt bukta, hanem eredeti helyét is, és újra Vezzoni mögött találta magát.

Di Amato és Smeeth tehát békében megérkezett az első és a második helyen – Di Amato ezzel átvette a vezetést összetettben –, mögöttük azonban négy autó nagyjából egyszerre zuhant be az utolsó kanyarba, végül Vezzoni lett a harmadik Leimer, Baron és Gagliardini előtt.ferrari challenge hungaroring

A Pirelli Am-kategóriában az első körök tartogatták az izgalmakat.

A startnál Chris Froggatt (HR Owen) találkozott az összetettben vezető Martin Nelsonnal (Autoropa), akinek fel is kellett adnia a futamot. Jens Liebhauser eközben simán vezetett, Gerald Aubock (Gohm), Christian Overgaard (Autoropa), Tommaso Rocca (Rossocorsa) és a Ferrari Budapest tesztpilótája, Josh Cartu követte.

Cartu ki is taszította Roccát a pályáról a második kanyarban, amiért a boxutcán áthajtásos büntetést kapott.

Aubock és Overgraard azoban küzdött tovább, és végül a dán kerekedett felül, így első dobogós helyeztését szerezte meg.

Nyerni viszont Liebhauser nyert, aki ezúttal nem szalajtotta el a győzelmet, miként tette azt Monzában, ahol a célegyenesben fogyott ki az üzemanyaga…

Nelson ugyanakkor a kiesése dacára is őrzi vezető helyét az összetettben.

ferrari challenge hungaroring

A Coppa Shellben az időmérőt megnyerő, de az előző versenyen, Monzában történtek miatt kapott büntetése okán Erich Prinoth (Ineco-MP) csak a hatodik sorból rajtolhatott.

A valódi pole-os így Johnny Laursen (Formula) volt, akit viszont Eric Cheung a legelső kanyarban megelőzött.

A futam közepe táján Prinoth és Fons Scheltema (Kessel) karambolozott, és utóbbinak fel is kellett adnia a versenyt.

ferrari challenge hungaroring

Cheung viszot tartotta a távolságot Laursentől, és nyert is, amivel immár az ötödik különböző futamgyőztesét avatta a kategória.

A második helyen Thomas Gostner (Ineco-MP) végzettt Rick Lovat (Kessel) előtt.

A program

ferrari challenge hungaroring