Utolsóként a kétszeres brit túraautó-bajnok James Thompson is csatlakozott a WTCR mezőnyéhez, így teljes a nevezési lista. A Hyundai-jal száguldó Michelisz Norbertre elképesztően nagy kihívás vár az erős ellenfelek miatt.

 

A Munnich Motorsport a már korábban leigazolt Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri mellé James Thompsont igazolta le, így kialakult a WTCR idei, 25 fős mezőnye. A túraautó-vb utódjaként életre hívott világkupa-sorozatban a remények szerint akár húsz versenyző is esélyes lehet a futamgyőzelmekre, és közéjük tartozik Thompson is.

A brit pilóta 2002-ben és 2004-ben is megnyerte hazája túraautó-bajnokságát, és a tavalyi pihenő után most igazán motiváltan tér vissza a versenyzés világába. Az eredeti tervek szerint ugyanakkor csak az idény első öt fordulóján vezet ő, utána visszatér a tulajdonos Rene Munnich, aki a ralikrossz-vb-vel való dátumütközések miatt nem szerepelhet a szezon elején. Thompson elárulta, nem sokat gondolkodott a felkérésen.

„Épp otthon ültem, amikor Rene hívott, és megkérdezte, lenne-e kedvem részt venni néhány versenyen. Nagyszerű meglepetés volt, igazán jó érzés, hogy visszatérhettem. A csapatnál remek légkör uralkodott 2016-ban, úgyhogy örülök a lehetőségnek. Most még minden kicsit új nekem, de remélhetőleg a tapasztalatom majd átsegít a nehezebb pillanatokon.”

Az első teszt csütörtökön már le is zajlott Barcelonában, ahol John Filippi érte el a legjobb időt a SEAT Cuprával, Thompson pedig a 21. lett. Ami a magyarokat illeti, Michelisz Norbert a 16., Nagy Norbert a 18., Szabó Zsolt pedig a 23. helyen zárt.

A WTCR 2018-as mezőnye:

Comtoyou Audi: Denis Dupont, Aurelien Panis, Frederic Vervisch, Nathaneal Berthon
BRC Racing Hyundai: Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
Sebastien Loeb Racing Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani
Yvan Muller Racing Hyundai: Yvan Muller, Thed Bjork
Boutsen Ginion Honda: Tom Coronel, Benjamin Lessennes (Tiago Monteiro)
Munnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Yann Ehrlacher, James Thompson
WRT Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Campos Racing Cupra: John Filippi, Pepe Oriola
DG Sport Peugeot: Aurelien Comte, Mato Homola
Romeo Ferraris Alfa Romeo: Fabrizio Giovanardi
Zengo Motorsport Cupra: Nagy Norbert, Szabó Zsolt