Egyre bővül és egyre erősödik a WTCR mezőnye, amelyben a WTCC nagy öregje, Tom Coronel is indul 2018-ban. A holland versenyző a Boutsen Ginion Honda alakulatánál kapott szerződést, és igazán optimistán várja az idényt.

 

Tom Coronel már jó ideje kardoskodott azért, hogy a WTCC és a TCR összeolvadjon, az elmúlt években ugyanis a nyomasztó gyári dominancia miatt sosem volt reális esélye a bajnoki címre a vb-n.

A holland versenyző nagyon örült, hogy az üzlet 2018-ra végre megköttetet, ám mindeddig nem talált olyan csapatot, amely színeiben részt vehetett volna az új bajnokság küzdelmeiben.

Hosszas tárgyalássorozat után azonban a belga Boutsen Ginion Honda alakulatával sikerült egyezségre jutnia, így – ahogy 2002 óta mindig – , ezúttal is ott lesz a túraautósok nemzetközi mezőnyében. Coronel úgy érzi, végre eljött az ő ideje:

„Sokan tudják, hogy én már két éve is szívesen láttam volna a két bajnokság összeolvadását. A WTCR méltó utódja a WTCC-nek, amelynek minden egyes szezonjában versenyeztem – de azt is be kell ismernem, hogy az elmúlt években gyakran csak a mezőny létszámát gyarapítottam.”

„Most végre új kihívás elé néz mindenki, hiszen azonos feltételek mellett, egyenlő teljesítményű autókkal csapunk össze, így én is remek helyzetbe kerültem azáltal, hogy a vadonatúj Honda Civiccel versenyezhetek, melyet a JAS Motorsport és a Boutsen Ginion üzemeltet.”

„Állítom, hogy ez lehet túraautós versenyzői pályafutásom legsikeresebb éve. Az elmúlt tíz évben egyértelműen ez a legjobb csomag, ami rendelkezésemre állt. Megkockáztatm, hogy idén legalább annyi trófeát szerzek majd, mint az elmúlt öt évben a WTCC-ben.”