Különleges vendégindulója lesz a WTCR malajziai záró hétvégéjének, Michelisz Norbertékhez ugyanis a MotoGP-ben versenyző Hafizh Syahrin is csatlakozik, aki még a 8 órás sepangi motorversenyen is részt vesz.

 

December 13. és 15. között egyszerre rendezik majd Sepangban a WTCR utolsó fordulóját, valamint a FIM 8 órás motorversenyét, és a MotoGP-ben szereplő Hafizh Syahrin úgy döntött, mindkét kategóriában elindul.

A hazájában igazi sztárnak számító malajziai motorversenyzőtől azt remélik, mindkét sorozat népszerűségét erősíti majd szerepelésével – mindenesetre óriási kihívás vár rá, hiszen a kettős terhelés a legjobbakat is megviseli.

Mióta a Forma–1 nem versenyez Sepangban, a létesítmény csúcseseménye a MotoGP Malajziai Nagydíja, de a pályát üzemeltető Dato Razlan Razali azt szeretné, ha más események kapcsán is odafigyelne rájuk a világ:

„Húsz éven át számos világszintű versenysorozattal csábítottuk ki a pályára nemcsak a malajziai, hanem a térségben élő más szurkolókat is. Az F1 kiesésével megpróbálunk más nemzetközi eseményeket megszervezni.”

„A szurkolók szavazatai és egyéb hatástanulmányok alapján arra jutottunk, hogy a WTCR és a FIM megbízhatósági motoros-vb-je két kiemelkedő kategória, így örömmel látjuk vendégül a két mezőnyt decemberben.”

A malajziai szurkolók azonban nem csupán Syahrinnak szurkolhatnak a WTCR hazai hétvégéjén, mert lehetőséget kap még Mitchell Cheah és Douglas Khoo is, akik regionális TCR-bajnokságokban versenyeznek.