A Citroen nagy reményekkel vágott neki a C3 WRC-vel a rali-vb- idei szezonjának, ám máris kiderült, hogy az autó teljesítménye messze alulmúlta a várakozásokat. Mivel a csapat a bajnoki tabella legvégén szerénykedik, erőforrásaikat máris a 2018-as évre csoportosították át.

 

Nagy remények, nagy csalódás – röviden így lehetne jellemezni a Citroen 2017-es idényét a WRC-ben, ahol a francia gyártó még csak meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amelyet szeretett volna.

A csapat nyolc rali után a konstruktőri tabella utolsó helyén tanyázik, 142 ponttal lemaradva az éllovas M-Sporttól, és egyetlen győzelmen kívül nem is tud mást felmutatni.

Mivel a javulás jelei a legutóbbi néhány versenyen sem voltak tapasztalhatók, a Citroennél belátták, hogy ebbe a szezonba már nem éri meg túl sok energiát fektetni.

„Mostantól inkább a közép- és hosszú távú céljainkra koncentrálunk – ismerte el a Citroent irányító Yves Matton. – Máris a 2018-as autónkon dolgozunk, mert vissza akarunk találni a győztes ösvényre. Nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy bizonyos körülmények között idén nincs meg a megfelelő tempónk, a raliban viszont nem elég csupán néhány helyszínen gyorsnak lenni. ”

„Azon dolgozunk, hogy a kocsink minden körülmények között jó tempót diktáljon. A teszteléseink mostantól inkább a fejlesztőmunkáról szólna majd, semmint arról, hogy az adott ralira próbálgassuk a beállításokat. Ez nem jelenti azt, hogy idén már ne győzhetnénk, de a hozzáállásunkon kicsit változtattunk.”