Nyilvánosságra hozták a W Series idei díjazási rendszerét, és a résztvevők számára jó hír, hogy minden egyes szereplő pénzjutalomban részesül. Tartalék versenyzőként Keszthelyi Vivien markát 7500 dollár üti.

 

Nagy felhördülést okozott, amikor bejelentették, hogy 2019-től életre hívják a kizárólag női versenyzőkből álló formulasorozatot, a W Seriest, a bajnokság azonban kezd egyre népszerűbbé válni.

Az indulók között a legnagyobb vonzerőt a másfélmillió dolláros összdíjazás jelenti, amelynek elosztási szerkezetéről most hoztak nyilvánosságra részletes adatokat a kategória irányítói.

Azt már az indulásnál tudni lehetett, hogy a bajnok nem kevesebb, mint 500 ezer dollárral gazdagodik az idény végén – ami egyébként nagyobb összeg, mint néhány F1-es pilóta fizetése… –, nemrég viszont az is kiderült, hogy a többieknek mennyi jut.

Az összetett második helyezettje 250 ezer, míg a harmadik 125 ezer dollárral gazdagodik, a 100 ezer dollárt érő negyedik helytől 10 ezrenként csökken a pénzjutalom, de még az utolsó négy helyezett is kap 7500 dollárt.

Ami azonban magyar szempontból a legfontosabb, hogy az illetékesek nem feledkeztek meg a tartalék versenyzőkről sem, akik beugróként járultak hozzá a sorozat sikerességéhez, erőfeszítésükért pedig szintén 7500 dollár jár – vagyis Keszthelyi Viviennek is.

A magyar lány több versenyen is lehetőséget kapott, sőt egyszer pontot is szerzett, de a pénzjutalom ettől függetlenül is járt volna neki.

A jövő évi mezőny összetétele egyelőre nem ismert, csak az biztos, hogy a bajnokság első 12 helyezettje automatikusan jogot szerez az indulásra, a többieknek pedig ismét részt kell venniük a kiválasztási selejtezősorozatban.