Hosszú hónapok tárgyalássorozata után végre hivatalossá vált, hogy Keszthelyi Vivien 2017-től a világ egyik legnívósabb márkakupájában, az Audi TT Cupban folytatja pályafutását. A 16 éves tehetség álma továbbra is az, hogy egyszer eljusson a DTM-be.

 

Óriási lehetőség kapujába lépett Keszthelyi Vivien, aki 2017-ben az Audi TT Cupban csiszolgathatja tehetségét. A német gyár akadémiáján pallérozódó lány nemrég betöltötte 16. életévét, így minden akadály elhárult azelől, hogy nívós bajnokságban folytassa pályafutását.

Hasonló bejelentésre még nem volt példa a magyar autósportban, hiszen az Audi a világ minden tájáról jelentkező több száz pilóta közül, számos teszt és vizsga után válogatta ki azokat, akik ebben a szezonban felállhatnak a rajtrácsra. Keszthelyi Vivien a mezőny legfiatalabb tagja lesz, ráadásul a riválisok jelentős része öt-nyolc évvel idősebb nála, ezáltal pedig jelentős előnnyel indulnak vele szemben. Számos olyan, hosszabb ideje versenyző fiatal férfi pilótával kell majd felvennie a küzdelmet, akik közül többen is rangos versenyeken bizonyítottak már, ez azonban nem rettenti el Vivient a kihívás elől.

„Fantasztikus érzés, hogy három, az autósportban töltött év alatt sikerült eljutnom abba a sorozatba, amiről - mint egy nagy lépés a DTM felé - álmodtam.  Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveralljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülni kell a következő feladatokra. Nagyon várom már az idénynyitót, új helyszínek, új riválisok, talán az első futam lesz a legérdekesebb.”

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Audi TT Cup mezőnye a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenyére május 5. és 7. között Hockenheimben kerül sor.