Pastor Maldonado 2011 és 2015 között versenyzett a Forma-1-ben, és hiába tudott futamot nyerni, többnyire így is ütközéseiről maradt emlékezetes. Akik hiányolják a venezuelait, azoknak jó hír, hogy unokatestvér Manuel idén már a brit F3-ban versenyez.

 

Bár Pastor Maldonado fantasztikus győzelmet aratott a 2012-es F1-es Spanyol Nagydíjon, a következő időszakban a neve gyakorlatilag az ütközések szinonimájává vált.

A venezuelai versenyző sosem tudott ki maradni a különböző kalamajkákból, és olykor még az is megtörtént vele, hogy egyenes szakaszon haladva állt bele a falba. A kétes dicsőség miatt poénból rengetegen kezdtek szurkolni neki, és az emberek egy része tényleg szomorúan fogadta a hírt, amikor kiderült, hogy 2015 után nem maradt számára hely az F1-ben.

Ez persze szorosan összefügg a venezuelai elnök Hugo Chávez halálával, az ország első embere ugyanis a helyi olajvállalaton keresztül elképesztő összegekkel támogatta Maldonado pályafutását, a pénzforrás kiapadásával viszont a versenyző már senkinek sem kellett. A venezuelai fenegyereknek valószínűleg már nem is vezet vissza az út az F1-be, ám rajongóinak nem kell szomorkodni, ugyanis itt az utánpótlás az unokatestvér Manuel Maldonado személyében!

A 17 éves versenyző szorgalmasan járja az autósportok szamárlétráját, és miután tavaly az olasz Formula-4-ben szerepelt, idén már a rangos brit Formula-3 mezőnyében láthatjuk. A venezuelai tinédzser egy korábbi teszten győzte meg a Fortec csapatot, amellyel a bajnoki címre is esélye lehet.

Persze hogy ütközések terén miként boldogul, az még a jövő zenéje, mindenesetre jó lenne, ha ebben az egyben nem unokatestvérét tekintené példaképnek…