Végre kiderült, melyik csapatnál folytatja pályafutását a Volkswagen távozása után Sébastien Ogier, miután a ralivilágbajnoknak sikerült megegyeznie az M-Sport Forddal. A francia klasszisra óriási kihívás vár 2017-ben.

 

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Volkswagen távozása után a WRC teljes mezőnye a négyszeres világbajnok Sébastien Ogier kegyeit kereste, ám a francia versenyző hosszas gondolkodás után végül az M-Sport Ford mellett tette le voksát.

Bár tesztelte a Toyotát, és hírbe hozták korábbi csapatával, a Citroennel is, Ogier úgy érzi, a Volkswagen négyéves egyeduralkodása után az M-Sport biztosíthatja számára a legjobb esélyt, hogy folytassa bajnoki menetelését:

„Már nagyon várom a közös munkát, egyértelmű célunk, hogy visszatérjünk a dobogó legmagasabb fokára. Izgalmas időket élek át, mert teljesen új generációs autók jönnek, én pedig új csapatban versenyzek majd, és a Monte-Carlo-rali is a küszöbön áll. Nem sok időt töltöttem a Ford Fiesta WRC volánjánál, de keményen dolgozunk, hogy felkészülten álljunk rajthoz.”

Az M-Sportnak ráadásul Ogier mellé sikerült megszereznie a tehetséges Ott Tänakot is, így a csapatot irányító Malcolm Wilson nyilvánvalóan óriási lelkesedéssel készül a 2017-es megméretésre:

„Úgy vágunk neki a Monte-Carlo-ralinak, hogy az 1-es rajtszám virít majd a Ford Fiesta WRC-n, és összességében is elmondható, hogy évek óta ez lesz a legerősebb versenyzőpárosunk. Az, hogy izgatott vagyok, nagyon enyhe kifejezés. Úgy vélem, kivételesen jó autót alkottunk, és a lehető legjobb helyzetben vagyunk egy új éra megkezdéséhez. Sosem titkoltam, mennyire szeretném Sébastient a csapatnál tudni, szóval fantasztikus, hogy itt üdvözölhetem őt.”

A Volkswagen másik két korábbi versenyzője közül Jari-Matti Latvala a visszatérő Toyotánál folytatja, míg Andreas Mikkelsen jövője továbbra is bizonytalan.