Sűrű heteket él át mostanában Brendon Hartley, akinek jövője nemrég még kilátástalannak tűnt, most viszont a lehető legfényesebben ragyog. Az új-zélandi versenyző múlt hétvégén újra világbajnok lett a WEC-ben, ezen a hétvégén pedig a Forma-1-ben bizonyíthat.

 

Amikor a Porsche néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy megszűnteti Le Mans-i projektjét, és kivonul a megbízhatósági vb-ről (WEC), hirtelen Brendon Hartley sem tudta, mihez kezd majd a jövőben, ezért jobb híján felhívta korábbi munkaadóját, a Red Bullt, és jelezte, hogy ha bármiféle lehetőség adódik, azt szívesen megragadná.

Az új-zélandi pilóta viszont álmában sem gondolta, hogy ez egy Forma-1-es lehetőség lesz a Toro Rossónál, ráadásul nem is csupán egyszeri, ám ha már így alakult, minden erejével arra összpontosít, hogy két fronton is helyt tudjon állni.

A WEC idénye ugyanis még szintén tart, ezért Hartley az elmúlt hetekben ide-oda repkedett a kontinensek között, sikerességét figyelve azonban ez sem zökkenti ki a ritmusból. A 27 éves versenyző múlt hétvégén Sanghajban világbajnoki győzelemmel hangolt a most hétvégi F1-es Brazil Nagydíjra.

"Másodikként ültem autóba, és 76 kört vezettem. Az elején nagyon sokat vesztettünk a leszorító erőből, ezért az első etap döcögősen ment. Eggyel kevesebb gumiszettünk maradt, mint közvetlen riválisunknak, de a második hely így is meglett versenyen." 

"Összességében káprázatos szezont futottunk: még fel sem fogtam igazán, hogy Le Mans-t és a vb-címet is megnyertük. Nagyon zsúfolt néhány héten vagyok túl, de ezeket a pillanatokat sosem felejtem el.”