Hogy még jobban hangsúlyozzák a környezettudatosság fontosságát, a Formula E vezetői úgy döntöttek, egy belga cég segítségével újrahasznosítják a sorozat első két idényében használt akkumulátorait.

 

A Formula E első két szezonjában a Williams Advanced Engineering szolgáltatta az akkumulátorokat a sorozatnak, és ezeket most a belga Umicore cég összegyűjtötte, hogy a lehető leghatékonyabban újrahasznosítsa.

A sorozat közleményéből kiderül, hogy a folyamat során kiválogatják, majd különleges technológiával szétszedik az akkumulátorokat annak érdekében, hogy minél több anyagot lehessen ismét felhasználni. A Formula E-t irányító Alejandro Agag örül, hogy belevágtak az újrahasznosításba:

„Boldog vagyok, hogy az Umicore-ral karöltve megvalósul ez a kezdeményezés, ami igazán fontos számunkra.”

„Mindkét félnek lényeges a fenntartható fejlődés, és az, hogy ilyen formában hasznosítjuk újra az akkumulátorokat, azt jelenti, mindent megteszünk azért, hogy a lehető legkevésbé károsítsuk a környezetet. Eközben ráadásul népszerűsítjük is a környezetkímélő közlekedés fontosságát.”

Az Umicore újrahasznosítható akkumulátoraiért felelős alelnöke, Kurt Vandeputte szintén nagy lépésnek tartja, hogy megkezdődik az első két idényben használt elektromotorok feldolgozása:

„Miután a Mahindra Racing technológiai partnereként megmutattuk szakértelmünket az akkumulátorok területén, izgatottak vagyunk, hogy most felajánlhatjuk segítségünket a fenntartható újrahasznosítási módszereinkkel kapcsolatban is.”