A Man-szigeti TT a világ egyik legveszélyesebb motorversenye, amely az elmúlt években is számos emberéletet követelt. Sajnos az idei verseny sem múlt el tragédia nélkül, mert kedd éjszaka kiderült, hogy Davey Lambert belehalt vasárnapi sérüléseibe.

 

Súlyos balesetet szenvedett Davey Lambert a Man-szigeti TT vasárnapi versenyén, ám a kórházba szállítás után egy ideig még élt a remény, hogy a 48 éves brit túlélheti a szörnyű bukást.

A versenyzőt mentőhelikopterrel vitték a Nobles kórházba, ahonnan átszállították az Aintree kórházba, de hiába az orvosi stáb igyekezete, Lambert helyi idő szerint kedd éjjel életét vesztette.

A brit most először versenyzett a Man-szigeti TT-n, ezért valószínűleg tapasztalatlansága is szerepet játszhatott abban, hogy a Greeba-kastélynál nagy tempóval bukott Kawasakijával. Családja az alábbi közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot a történtekről:

„Úgy távozott erről a világról, ahogy mindig is szeretett volna, miközben azt tette, amit a legjobban imád. Nagy ember volt, nagy szívvel, aki borzasztóan fog hiányozni mindnyájunknak. A család mindenkinek szeretné megköszönni a támogatást és a biztató üzeneteket.”

A Man-szigeti TT szervezői szintén kiadtak egy közleményt a halálhírről:

„Sajnálattal közöljük, hogy Davey Lambert (48) belehalt a június 4-i sérüléseibe. Davey a Greeba-kastélynál bukott a verseny harmadik körében, és már ott megkezdték a mentését, mielőtt kórházba szállították. Később a liverpoolo Aintree kórházba vitték, ahol azonban már nem tudták megmenteni életét. A szervezők a legmélyebb együttérzésükről és részvétükről biztosítják partnerét, Traceyt, valamint családját és barátait.”