Borzalmas tragédia árnyékolta be a Kansasben rendezett Belleville High Banks midgetversenyt, az amerikai versenyzősztár, Bryan Clauson ugyanis olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

 

Egy éven belül 200 verseny teljesítése – ez volt Bryan Clauson célkitűzése 2016-ra, de a számlálás 116-nál sajnos örökre félbeszakadt.

Az univerzális pilótatehetség Kansesben szenvedett hatalmas balesetet, amikor egy különleges midgetversenyen a korlátnak csapódott, majd a pályára visszasodródva egy másik autó nagy sebességgel vágódott neki. Clausont mentőhelikopterrel szállították kórházba, ám hiába küzdöttek az orvosok kitartóan, a 27 éves amerikai életét már nem sikerült megmenteni.

Tragédiája az egész motorsportvilágot sokkolta, hiszen kevés lelkesebb versenyző akadt nála, melyet idei merész célkitűzése is jól jellemez. Versenyzett többek között a NASCAR-ban, az Indy Lights-ban, az IndyCarban, háromszor rajthoz állt az Indy500-on, valamint tucatnyi győzelmet ért el különböző zárt karosszériás sorozatokban, illetve midgetversenyeken. Családja az alábbi közleményt adta ki:

„Bryan az utolsó pillanatokig ugyanolyan kitartóan küzdött, ahogy a versenyautók volánja mögött, melyekkel annyi sikert ért el. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki velünk volt ezekben a nehéz órákban és imáival segített minket. Búcsúztatóját az Indianapolis Motor Speedwayen tartjuk egy később kijelölt dátumon.”

A United States Auto Club elnöke, Kevin Millert is mélyen lesújtotta Clauson tragédiája: „Végtelen szomorúsággal, de el kell fogadnunk Bryan elvesztését. Szervezetünk 60 éves történetének egyik legsötétebb napja ez. Elvesztettük az egyik legnagyszerűbb bajnokunkat, és a motorsport egyik legnagyszerűbb nagykövetét. A sport iránti szenvedélye páratlan volt, fájó űrt hagy maga után.”