A MotoGP 2017-es szezonjának hetedik futama után már nem fogta vissza magát a Marc VDS tehetséges ausztrál versenyzője, Jack Miller, aki nyilvánosan ócsárolta Hondáját, amelyre még mindig nem kerültek fel hatékony fejlesztések.

 

Jack Miller nagy reményekkel vágott neki élete harmadik MotoGP-idényének, ám hamar be kellett látnia, hogy épkézláb fejlesztések nélkül esélye sem lehet az előkelő helyezésekért küzdeni.

Noha a Honda folyamatosan próbál a gyári versenyzők kedvében járni az újdonságokkal, amelyeknek köszönhetően Marc Márquez és Dani Pedrosa már futamot is tudott nyerni, Miller úgy érzi, az ő motorjával senki sem foglalkozik.

„Az ő motorjuk kib*szottul jobb. Ez nagy szívás nekem, és most már nem is másod-, hanem harmadrangú versenyzőnek érzem magam. Itt vagyok, keményen dolgozom, és noha rossz ezt így kijelenteni, de az első évben kaptam egy szar motort, a másodikban sem volt jobb, most meg úgy tűnik, hogy még mindig azzal kell boldogulnom, amit az első teszten kaptam. Semmit sem fejlesztettek rajta, ugyanazok a problémák, amelyek miatt már Katar óta panaszkodom. Gyorsulásban mindenki lehagy, ami nagy szívás!”

Az elkeseredett ausztrál nem tudja, mit hoz számára a jövő, jelenlegi csapatával mindenesetre az idény végén lejár a szerződése. Mivel első évében a 19., a másodikban a 18. helyen végzett az összetettben, és motorja miatt idén is vért kell izzadnia ahhoz, hogy beverekedje magát a top 10-be, nem lesz könnyű dolga, ha szeretne jobb lehetőséget csikarnia magának a MotoGP-ben.

„Ezt a kib*szott gyorsulást kellene megoldanunk, azt nagyon tudnám értékelni” – zárta rövidre idei problémáit, ám az eddigiekből kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy az év végéig pozitív irányba változik a helyzet.