Nem mindennapi felhívást tett közzé a Formula E-ben szereplő Mahindra Racing, az indiai csapat ugyanis arra kéri szurkolóit, tervezzék meg ők jövő évi autójuk festését. A pályázatokat a Pininfarina tervezői brigádja bírálja el.

 

Elképesztő tempó, gladiátorként küzdő versenyzők és lenyűgöző külsejű autók.

Akik beleszeretnek az autóversenyzés világába, azokat szinte kivétel ezek a tényezők ragadják meg elsőként, ezért is számít fantasztikus lehetőségnek a Mahindra Racing felhívása, amely a rajongókat ösztökéli, tervezzék meg ők jövő évi kocsijuk dizájnját. A Formula E-ben szereplő gárda az olasz Pininfarinával lépett együttműködésre, és közösen találták ki, hogy a csapat harmadik autójának megalkotásába szervesen bevonják a szurkolókat is.

Aki érzi magában a vágyat, a tehetséget és a kreativitást, nincs más dolga, mint ellátogatni az istálló Facebook-oldalára, letölteni a tervezéshez szükséges színsémákat, majd az autó megtervezése után a kész művet ugyanoda feltölteni. A pályázatokat a Pininfarina tervezői gárdája bírálja el, a szerencsés győztes alkotása pedig nem csupán felkerül az igazi autóra is, de még egy napot el is tölthet az olasz cég központjában.

„Szeretnénk, ha a Mahindra Racing szurkolói a csapat részesének érezhetnék magukat – mondta Dilbagh Gill csapatfőnök. – Nem csupán a csapatunk közvetlen tagjaira jellemző a találékonyság, szenvedély és eltökéltség, ezek ugyanúgy megvannak a Mahindra szurkolóiban is. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a Pininfarinával ilyen izgalmas lehetőséget teremtettünk számukra, melyhez hasonló az életben csak egyszer adódik.”

A pályázatokat augusztus 10-ig lehet feltölteni a Mahindra Racing Facebook-oldalára.