A TCR múlt hétvégi fordulóján Michelisz Norbert ugrott be saját csapatába a sérült Roberto Colciago helyett, és ha már arra járt, futamot is nyert. A versenyzőben csak napokkal később tudatosult, hogy ez volt első győzelme a M1RA színeiben.

 

Elképesztően zsúfolt időszak áll Michelisz Norbert mögött, hiszen múlt vasárnap még Thaiföldön versenyzett a TCR-ben, aztán másnap már egész napos szponzoreseményen volt jelenése Barcelonában, ahol vendégeket autóztatott a montmelói pályán. Az események sűrűjében a magyar versenyzőnek arra sem maradt ideje, hogy belegondoljon, beugró pilótaként Thaiföldön élete első győzelmét szerezte saját csapata, a M1RA színeiben.

„Érdekes módon csak most tudatosult bennem, hogy először nyertem futamot a M1RA-val – írta blogján Michelisz. – A sajtótájékoztatón, meg itt-ott mondogatták nekem, hogy az első győzelmem volt a TCR International Seriesben, de abba valahogy nem gondoltam bele, hogy ez volt az első a saját csapatommal is.”

„Hogy az első győzelem nem váltott ki belőlem mély érzéseket, azt arra vezetem vissza, hogy nekem a M1RA-ban nem a saját eredményem a legfontosabb. Most a burirami első futamon sem az volt a legfőbb célom, hogy nyerjek, hanem az, hogy Attikát minél jobban segíteni tudjam, hiszen én beugróként nem lehetek bajnok a TCR-ben, ő viszont éppen ezért harcol.” 

Michelisz annak örül a legjobban, hogy a hétvége után a M1RA versenyzője, Tassi Attila átvette a vezetést a bajnokságban, így nagy esély van, hogy a konstruktőri és az egyéni tabellán is ott maradnak az élen a szezon végéig:

 „Attikának azt mondtam, hogy minden egyes pont számít. Lehetőleg az összes futamot be kell fejeznie, méghozzá pontszerző helyen, ez a kiegyensúlyozott teljesítmény lehet a kulcsa a sikernek. Hasonló helyzetben van, mint én a WTCC-ben – nem számít, hogy éppen hányadik helyen áll, csak az a fontos, hogy az utolsó futam leintését követően hol van. Egyre nagyobb lesz a nyomás, de nem féltem, mert profin áll hozzá a feladatokhoz.”