Komoly vendégei lesznek a Silverstone Classicnek, az egykori néhzésúlyú ökölvívó-világbajnok Carl Froch és a Star Trek-es Patrick Stewart is részt vesz az eseményen.

 

Nem sok ideje tétlen Carl Froch, aki 2015-ben vonult vissza az ökölvívástól, most, 2017-ben pedig megkezdi autóversenyző-pályafutását: július végén a Silverstone Classicen ül be egy Austin A35-ös volánja mögé

Nyilván nem egy szuper kategóriában, hanem a Celebrity Trophyért indul majd csatába, de ilyesmiben – csatába indulásban... – van gyakorlata, hiszen 2008 és 2011 között őrizte a WBC-övét, 2012-től 2015-ig az IFB-övét, az egyesített WBA-övet pedig 2013-tól 2015-ig.

A mostani autós eseményre Donington Parkban készült a helyi Motorsports Schoolban.

„Jártam már Doningtonban néhányszor, mivel volt motorom, a Superbike-rendezvényeket megnéztem itt, de mindig csak néző voltam – amíg be nem iratkoztam a motorsport-iskolába“ – nyilatkozta Froch, aki egyébként a Doningtontól alig másfél órára fekvő Nottinghamben él.

„Voltam már Silverstone-ban is a Formula–1-es nagydíjon, de eluntam magam, mert a helyszínen nem lehet annyi mindent látni, mint a tévében. Donington viszont imádnivaló, és akartam néhány pluszkört tenni a július 29-i nagy bemutatkozásom előtt. 

Azért megyek oda, hogy nyerjek, legalábbis megpróblok nyerni. De az autóversenyzésben akárki megverhet akárkit, a dobogóra pedig csak hárman férnek fel… Az ökölvívás egyszerűbb: ott, ha nem te nyersz, akkor te vagy a vesztes.“

Froch mellett egyéb hírességek is autóba ülnek majd SIlverstone-ban: az angol krikett-válogatott egykori csapatkapitáénya, Mike Gatting, és a Star Trek-, meg X-men filmes alkotásokból ismert Patrick Stewart is tekergeti majd a kormányt.