Az elmúlt években egyre nagyobb elismertségnek örvendenek a szimulátorvilág legjobb versenyzői, amit az is mutat, hogy a hétvégén lehetőséget kap a brit Formula Ford 1600-as kategóriában az F1 Esport-bajnoka, Brendon Leigh.

 

Az F1 vezetői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalabb korosztályt is megszólítsák, ennek egyik eszközéül pedig az Esportot, vagyis a szimulátorversenyeket használják.

A világbajnoki sorozatnak 2017 óta van saját hivatalos bajnoksága, melyben a Ferrarin kívül minden más aktuális csapat képviselteti magát.

Az első két évben a Mercedes színeiben versenyző Brendon Leigh nyerte meg a virtuális világbajnokságot, és a 19 éves brit teljesítményére a való életben is felfigyeltek, így már ezen a hétvégén bemutatkozhat a brit Formula Ford 1600-ban.

Leigh néhány teszten már túl is van, és KMR-istállót irányító Kevin Mills elmondta, biztos benne, hogy az Esport-bajnok a pályán is jó teljesítményt nyújt majd:

„Rögtön gyors volt az autóban, nem lógott ki a sorból a másik két versenyzőm mellett. A köridőik hasonlóak voltak, szóval nem lesz gondja.”

„A versenyszellemről még nem tudok nyilatkozni, mert meg kell szoknia, hogy húsz másik autó van vele a pályán, de sebesség terén tényleg nagyon jól teljesített a másik két versenyzőmhöz hasonlítva.”

Érdekesség, hogy nem Leigh az első, aki a szimulátorok világából nyergel át a brit Formula Fordra, mert korábban Sebastian Job is hasonló utat járt be – ő a B-M Racing színeiben versenyzett tavaly egy ösztöndíjprogramnak köszönhetően, a legjobb eredménye pedig egy ötödik hely volt.