Sébastien Loeb gyakorlatilag a Dakar raliról beesve kezdi meg szezonját a rali-vb-n (WRC), vagyis hektikus programja miatt alig tesztelheti majd a Hyundai i20 Coupe-ot. A klasszisra nagy kihívás vár.

 

Sébastien Loeb rendre megtapasztalja, milyen a nagyság átka, amikor az ember annyira jó versenyző, hogy a világ szinte minden kategóriájából csábítják, és ez most is fejfájást okoz neki.

A francia zseni január elején a Dakaron száguld majd a Peugeot gyári versenyzőjeként, a célba érés után viszont azonnal vissza kell térnie Európába, a Hyundai színeiben ugyanis megkezdi 2019-es WRC-szezonját is.

A minél hatékonyabb felkészülés jegyében természetesen a lehető legtöbb tesztkilométer megtételét tűzték ki célul, ám a sűrű időbeosztás miatt ez lehetetlen – erre világított rá a Alain Penasse, a Hyundai csapatmenedzsere:

„Nincs más megoldás – közvetlenül az esemény előtt kell tesztelnie, ami még érdekesebbé teszi majd a gyakorlást. Még nem vezette az autót, de sokat tud róla. Spanyolországban ellenfélként már láthatta, mire képes a konstrukció, keményen kellett harcolnia, hogy legyőzze.”

„Ráadásul óriási rutinja van Monte-Carlóban, rengetegszer megnyerte ezt a ralit, és mindig versenyképes volt ott. Szerintem nem okoz majd neki problémát a teszt hiánya. Mexikóban is láthattuk idén, hogy azonnal jó tempót diktált.”