Az FIA elnöke, egyben Michael Schumacher jó barátja, Jean Todt kijelentette, a hétszeres Forma-1-es világbajnok négy évvel borzalmas síbalesete után sem adta fel a harcot, és küzd a felépülésért.

 

Szinte hihetetlen, mégis igaz, hogy Michael Schumacherről már négy éve nem kap érdemi információt a közvélemény, így továbbra is csak azt tudjuk a hétszeres Forma-1-es világbajnokról, hogy 2013-as síbalesete óta otthonában lábadozik.

Mivel a család elzárkózik az érdemi kommunikációtól, a rajongók minden egyes információmorzsának örülnek, ezért is kaphattuk fel a fejünket arra, hogy az FIA elnöke, Jean Todt nemrég megszólalt a témában.

A francia szakember a Ferrari csapatfőnökeként alakított ki szoros barátságot Schumacherrel, és azon kevesek közé tartozik, akik látogathatják is az egykori klasszist. Az FIA a Hírességek Csarnoka megnyitója alkalmából hívott meg Párizsba több F1-es világbajnokot, Todt pedig elmondta, nagyon szerette volna, ha Schumacher is ott lehetett volna az eseményen:

„Mindenkinek hiányzik, de tudom, hogy tovább harcol. Szerettem volna, ha fia, Mick eljön helyette, de épp Spanyolországban tesztel, felesége, Corinna pedig az Egyesült Államokban van. De a harc állandó. Michael nagyon különleges személyisége a motorsportnak.”

A családtagok elfoglaltsága miatt Schumachert végül menedzsere, Sabine Kehm képviselte a nagyszabású eseményen:

„Nagyon silány helyettes vagyok ezen az estén. Tudjuk, hogy Michaelnek kellene itt lennie, és nagyon szeretnénk, ha itt lenne. Nagy megtiszteltetésnek venné a meghívást, és tudjuk, milyen jó barátok Jeannal.”