Valentino Rossi nem sértődik meg azokon a megjegyzéseken, melyek azt firtatják, lehet, hogy túl öreg már a MotoGP-s szerepléshez. Az olasz klasszis szerint azonban a pályán nyújtott teljesítmény számít, amibe még mindig nem lehet belekötni.

 

Fantasztikus hírként szolgált a MotoGP világában, amikor kiderült, hogy Valentino Rossi további két évvel, azaz 2020-ig meghosszabbította szerződését a Yamahával. Ez azt jelenti, hogy a sportág élő legendája legalább 41 éves koráig versenyez majd a legjobbak között, ami azonban néhányakban kérdéseket vetett fel.

Rossi ugyanakkor nem sértődik meg az életkorát firtató megjegyzéseken, mindenesetre elmondta, amíg a pályán megfelelően teljesít, teljesen mindegy, hány éves.

„Amikor a szerződéshosszabbításomról szóltak a hírek, joggal vethették fel egyesek, hogy túl öreg vagyok ehhez. De szerintem a legfontosabb az, ami a pályán történik. Hiszem és tudom, hogy még mindig gyors tudok lenni.”

„A legnagyobb probléma az öregedéssel a fizikai állapot megőrzése, de tudom, hogy ha keményen edzek, többet, mint például tíz éve, fent tudom tartani a gyorsaságom. Versenyzés közben rengeteg dolgot érzek, de többnyire ezek pozitívak. Ha mindent össze tudok rakni, ottmaradhatok az élmezőnyben.”

Rossitól ezek ráadásul nemcsak szavak, hiszen az évadnyitó katari futamot végig harcban állt a győzelemért, és végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló. Úgy érzi, a dobogó volt a bizonyíték rá, hogy a Yamaha előrelépett tavalyhoz képest.

„A győzelemhez még hiányzott egy kicsit, de kezdetnek nem volt rossz. A legfontosabb, hogy idén ne legyenek olyan hétvégéink, mint tavaly Jerezben és Barcelonában, amikor nem értettünk semmit. Vannak területek, amelyeken még el vagyunk maradva, de próbálunk versenyképesek maradni.”