A hétvégén kezdődik a MotoGP 2019-es szezonja, melyben Valentino Rossi szerint hét-nyolc versenyzőnek is esélye lehet elhódítani a bajnoki címet. Az olasz veterán nagy csatára számít.

 

A MotoGP rajongói tűkön ülve várták, hogy végre elkezdődjön a 2019-es szezon, és a hétvégén Katarban fel is bőgnek a motorok.

Az idényt azért is előzi meg felfokozott várakozás, mert úgy tűnik, minden gyártó nagyot lépett előre, így a hondásoknak, a ducatisoknak, a yamahásoknak és a suzikisoknak egyaránt esélyük lehet a futamgyőzelmekre.

Erre világított rá a negyvenéves Valentino Rossi is, aki szerint heten-nyolcan bármikor beleszólhatnak majd a győzelemért folytatott küzdelembe:

„Papíron még sosem volt ennyire kiegyensúlyozott a világbajnokság mezője – hét-nyolc versenyző és három-négy különböző motor is képes lehet a bajnokságért harcolni. A gyári versenyzők mind nagyon erősek.”

„A két Ducati-versenyző nagyon jó, a két hondás most még kicsit le van maradva, de ők is hamar behozzák a lemaradásukat, a két Yamaha is jól fog menni, ahogy a Suzuki is – különösen Rins. És akkor ott van még Quartararo, Bagnaia, Crutchlow, Morbidelli – bárki esélyes.”

„Lehet, hogy az egyik versenyen dobogóra állsz, a következőn pedig a legapróbb hiba miatt is már csak a hetedik helyért harcolhatsz. Nem lesz könnyű.”

A téli tesztek alapján valóban elképesztően szoros és változatos idényre van kilátás, és hogy nem csupán Rossi túlzott, azt Andrea Dovizioso szavai erősítik meg:

„A top négy motor egyaránt nagyon erős. Több különböző versenyző harcolhat a győzelmekért, sokkal szorosabb csatára számítok, mint az elmúlt években. Ennyire bizonytalan még sosem volt az erősorrend, mióta én itt versenyzek.”