Nagy várakozás előzi meg a hétvégén rajtoló MotoGP-szezont, hiszen minden adott hozzá, hogy 2016-hoz hasonlóan ezúttal is izgalmas és változatos csatát lássunk a bajnoki címért. Valentino Rossi szerint nyolc versenyző is futamot nyerhet.

 

A tavalyi MotoGP-idényben az olykor kaotikus időjárási körülmények is szerepet játszottak benne, hogy kilenc futamgyőztest ünnepelhetett a sportág, Valentino Rossi szerint viszont idén annyira egyben van a mezőny, hogy mindez átlagos esetben is előfordulhat.

A versenyzők már a szezonnyitó katari futam helyszínén vannak, és az olasz legenda úgy véli, Maverick Vinales, Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow, Andrea Iannone, Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso és ő maga is joggal reménykedhet a győzelemben az idény során.

„Mint mindig, a mezőny színvonala ezúttal is magas, tehát hét-nyolc versenyző is harcban lehet a futamgyőzelmekért, valamint a bajnoki címért, ami nagyszerű hír. A viszonylag nehezen alakuló téli felkészülés után meg kell próbálnom nekem is ebbe a csoportba kerülni. A teszteken nem éreztem magam igazán erősnek, és nem éreztem magam igazán kényelmesen a motoron.”

Rossi aggodalmát egyébként az is erősíti, hogy új csapattársa, a Suzukiról Yamahára váltó Vinales végig meggyőzőbb teljesítményt nyújtott nála a teszteken. Az olasz legenda ezért önkritikusan elismerte, reálisan nézve a legjobb ötbe kerülés lehet a célja a hétvégén:

„Mindig nehéz előre jósolni az esélyeket illetően, mert a helyzet folyamatosan változik és fejlődik. A legutóbbi katari teszt versenyszimulációja során azonban Maverick nagyon gyors volt. Én még az utána következő csoporthoz képest is lassú voltam, szóval meg kell próbálnom előrelépni, hogy beverekedjem magam a legjobb ötbe.”