Az örökifjú Valentino Rossi méltatására már most is kezd kifogyni a jelzőkből a MotoGP közössége, és szerencsére úgy tűnik, az élő legenda egy darabig még emelni fogja jelenlétével a mezőny színvonalát. Akár 2018 után is maradhat.

 

Valentino Rossi már 38 éves, ám újra meg újra bizonyítja, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik – legutóbb például Assenben, ahol egy éves győzelmi ínség után nyert újra.

Az olasz klasszison tehát nem igazán fognak az évek, és mivel 2018-ig szerződés köti a Yamahához, a következő idény végéig még biztosan ott lesz a mezőnyben. A jövőt illetően viszont kérdés, hogy vajon még negyvenévesen is fel tudja-e venni a versenyt a huszonéves titánokkal, ám ha jövőre is megtartja jelenlegi formáját, nem látja akadályát a hosszabbításnak.

„Minden attól függ, hogyan teljesítek. A következő szezon elején akarok dönteni a folytatásról: ha még mindig versenyképes vagyok, és versenyeket tudok nyerni, akkor maradok. Ha jönnek az eredmények, az mindig segít motiváltnak maradni. Nekem még mindig nagyon sokat ad az, hogy itt versenyezhetek a legmagasabb nívón. Továbbra is ez a legnagyobb szenvedélyem.”

A Forma-1-ben szereplő Fernando Alonso nemrég leszögezte, többek között Rossi fantasztikus teljesítményéből merít erőt és motivációt ahhoz, hogy ő is a legmagasabb szinten tudjon versenyezni. Az olasz örül, ha pályafutásával másokat is segíthet.

„Nem tudom, hogy valóban olyan inspiráló-e a pályafutásom az idősebb versenyzőknek, de örülnék, ha igaz lenne. Az ilyen esetekben már a szenvedélyen múlik az egész. Én például még mindig elképesztően élvezem, amikor nyeregbe pattanhatok és kihajthatok a pályára – ez az egyetlen titok. Jó a viszonyom a csapatomban dolgozó emberekkel, jól érzem magam a bőrömben, így pedig könnyebb jól is teljesíteni. Amíg versenyképes vagyok, folytatom!”