Miután Niki Lauda 21 év után felhagy RTL-es szakértői tevékenységével, Nico Rosberg lép az osztrák legenda nyomdokaiba. A 2016-os világbajnok azt ígérte, mercedeses kötődése ellenére sem lesz elfogult korábbi csapatával szemben.

 

Forma-1-es visszavonulása után sem tétlenkedik Nico Rosberg, hiszen miután felcsapott Robert Kubica menedzserének, most az RTL felkérését fogadta el, így 2018-tól ő lesz a német csatorna egyik szakkommentátora.

Eddig Niki Lauda töltötte be ezt a pozíciót, és miután az osztrák legenda váratlanul bejelentette távozási szándékát, Rosberg tűnt a kézenfekvő választásnak, aki el is fogadta a felkérést. Noha a német versenyző hét éven át versenyzett a Mercedesnél, és 2016-os világbajnoki címét is az ezüstnyilakkal szerezte, azt ígérte, nem lesz elfogult a korábbi csapatával.

„A szerződésem a Mercedes nagyköveteként az év végén lejár, tehát teljesen független leszek. Lehetséges, hogy jövőre Daimler-nagykövet leszek, ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy teljesen független legyek, és kritikus szemmel kommentáljam a versenyek történéseit. Nikinek a Mercedes elnökségi tagjaként is sikerült ez, szóval nekem is menni fog.”

Rosberg egyébként leszögezte, szó sem lehet róla, hogy mind a 21 versenyen jelen lesz, hiszen épp azért vonult vissza 2016-os vb-diadala után, hogy több időt töltsön a családjával. Új szerepköre azért is vonzó számára, mert elég lesz pénteken megérkezni a helyszínekre, és nem kell már szerdától távol lennie szeretteitől. A német expilóta elmondta, szeretne majd tippeket kérni Laudától.

„Nikinek hihetetlen tapasztalata van e téren is, szóval időről időre biztosan egyeztetek vele. Ibizán amúgy is találkozunk néha, szóval miért ne? Szerintem ő pontosan tudja, mi működik és mi nem.”