Halálának tízedik évfordulóján igazi ralilegendák emlékeztek Colin McRae-re San Marinóban. Az eseményen olyan kaliberű versenyzők vettek részt, mint Juha Kankkunen, Sébastien Loeb vagy Ari Vatanen, és mind az 1995-ös világbajnokot méltatták.

 

Nem feledkezett meg a ralivilág a tíz éve helikopterszerencsétlenségben elhunyt Colin McRae-ről, akinek tiszteletére igazi legendák gyűltek össze a San Marinó-i olimpiai stadionban.

Az összegyűltek között olyan kaliberű sztárok voltak, mint Stig Blomqvist, Juha Kankkunen, Petter Solberg, Sébastien Ogier, Sébastien Loeb, Marcus Grönholm, Didier Auriol, Miki Biasion, Timo Salonen, Ari Vatanen, Hans Thorselius, Luis Moya, Nicky Grist és Derek Ringer, akik együtt összesen nem kevesebb, mint harminc vb-cím birtokosai.

A legendák autóit is felvonultató eseményen ott voltak Colin McRae családtagjai is, és a versenyző lánya, a 19 éves Hollie meghatódva látta azt a szeretetet, ami feléjük irányult:

„Lenyűgöző! Hihetetlen mennyien gyűltek össze, pedig annyi év után az ember azt is gondolhatná, kissé feledésbe merült a múlt. De még olyan kissrácok is itt vannak, akik még meg sem születtek, amikor édesapám versenyzett. Nagyon jó, hogy az ilyen eseményeken felidézzük azokat az időket. Olyan sztorikat is hallottam ezen a hétvégén, amelyeket korábban még sosem, és ez nagyszerű.”

Petter Solberg elmondta, egy percig sem teketóriázott, amikor megtudta, milyen esemény van készülőben:

„Amikor az embert Luis Moya hívja, rögtön válaszol is, és ha ilyen eseményt szervez, rögtön igent mond. A hétvége fantasztikus volt, tele érzelemmel. Az is jó, hogy itt volt Colin családja, mert róluk szólt ez az egész. Reméljük, sikerült különlegessé tennünk számukra ezt a hétvégét.”