Fantasztikusan alakult a feltámasztása óta harmadszor megrendezett Chateu Impney-i autós nap: maximális résztvevői létszámmal és sok-sok nézővel.

 

Chateu Impney egy francia stílusú épületegyüttes és szálloda, de a neve és külleme ellenére Nagy-Britannia közepén, Worcestershire-ben található.

A névadó épület ráadásul dimbes-dombos területen fekszik, innen a „hegymászás“ beceneve a verseny fő műsorszámának.

Ebben a hegymászásban idén Formula Junior-autók voltak a leggyorsabbak: akárcsak 2015-ben, most, 2017-ben is Jack Woodhouse haladt a legsebesebben a Lotus 20/2-esével, és áttörte a 40 másodperces határt is a 39.87-es futásával.

Utána pedig még ezen is javított: másodikra 39.33-nál állt meg az óra, több mint egy másodpercel hamarabb, mint a tavalyi rekordnál!

Másodiknak éppen a 2016-os nyertes Martin Jones futott be egy Brabham BT21B-vel, a harmadik pedig Callum Grant lett egy Merlyn Mk 5/7-essel. 

Az eseményt rendező Spollon-család kiválóan dolgozott ezúttal is: a 200-ban limitált résztvevői létszámot kitöltötték, az említett autókon túl voltak Jaguarok, Maseratik és a második világháború előttről megmaradt veteráncsodák is.

A háború előtti verseykategóriába éppenséggel nyolc Bugatti és hét Morgan háromkerekű nevezett...

A házigazda famíliából Rod Spollon pedig még versenyezni is beszállt: az autóra és a rendezvényre egyaránt büszkén egy BRM P48-assal ment.