Az idén már a harmincat betöltő Thierry Neuville a 19 éves önmagára emlékszik, amikor a bemutatkozó autójával, egy Opel Corsával versenyez majd februárban.

 

Ugyan manapság a Hyundai gyári versenyzője a WRC-ben, február első hétvégéjén egy újjáépített Opel Corsával versenyez majd a belga Thierry Neuville – egy veteránautó-versenyen, természetesen.

És hogy miért egy Corsával?

Hát, mert tizenegy éve abban kezdte meg ralipályafutását!

Thierry és testvére, Yannick Neuville a saját garázsukban barkácsolták össze az Opel Corsájukat, pontosabban mivel az Egyesült Királyságban az Opelek Vauxhall néven futnak, így hivatalosan a „Vauxhall Nova“-jukat.

Ezzel neveztek be a február 2-4. közötti Legend Boucles de Bastogne-ra.

Viszont a rangosorolásnál nem veszik majd őket számításba, méghozzá a saját kérésükre, hiszen úgy bütykölték meg a történelmi járgányt, hogy izmosabb lett, mint amilyen kocsikkal összemérnék Belgiumban.

„Úgy döntöttünk, hogy a móka kedvéért erősebb motort teszünk bele – nyilatkozta Neuville. – Ez egy Corsa B kit-car-motor, ami elég ritka, de sikerült beszereznünk. Végrehajtottunk egy-két módosítást, úgyhogy gyakorlatilag egy hibridünk lesz.

Nem akartam csak bemutató köröket menni, mert szeretném, ha lemérnénk az időimet és versenyezhetnék, ugyanakkor a nevem nem szerepel majd az összesített listákon. 

A fő célom, hogy részt vehessek ezen a nagyszerű belga eseményen és szórakoztathassak. Imádom ezt a rendezvényt, a helyszínt, a pályát, a hangulatot és Bastogne-ban mindig fantasztikus a közönség. Tavaly is nagyon jól éreztük magunkat, ezért idén vissza akartunk térni, de kicsit máshogy: a szórakozás, a drukkerek kedvéért és a sajátunkért.“

Thierry Neuville tizenkilenc éves volt, amikor ezzel a Corsával bemutatkozott a Kréta-ralin, és felfért a dobogóra is.