Alakul az idei Silverstone Classic programja: az 1992-ben Formula-1-es világbajnok brit Nigel Mansell korabeli Williamse is a pályára gurul.

 

Immár negyedszázada, hogy a bajszos pilóta, a brit Nigel Mansell megnyerte a Formula-1-es egyéni világbajnokságot a kék-sárga Williams volánjánál.

Ez a V10-es motorral ellátott modell köröz majd a július 29-30-án megrendezendő Silverstone Classic-fesztiválon.

Ezúttal az egykori együléses versenypilóta, Nick Yelloly vezeti majd a gépet, de a múlt hónapban Silverstone-ban rendezett F1-es Brit Nagydíj részeként megtartott 40 éves jubileumi Wiliams-parádén az indiai Karun Chandhok már bejáratta a kocsit.

"Egyszerűen imádjuk a Silverstone Classicet, és nagyon szerettük volna, ha a drukkerek tovább ünnepelhetik velünk a negyvenéves jubileumunkat - nyilatkozta Jonathan Williams, aki az istálló alapítója, Sir Frank Williams unokája, és az örökségre figyelő Williams Herigate-program vezetője.

- Nigel Mansell 1992-es győzelme mindenkit lenyűgözött, úgyhogy előtte és a korabeli csapata előtt is tisztelgünk majd azzal, hogy huszonöt évvel később ugyanaz a kocsi hajt majd Silverstone aszfaltjára."

Az 1990-ben létrehozott Silverstone Classic amúgy egy háromnapos fesztivál a brit motorsport központjában, Silverstone-ban: rendre kismillió kategória autóinak a részvételével és kiállításokkal megspékelve.