Az internetre felkerült videófelvételek ellenére sem találták megalapozottnak a vádat, hogy Valentino Rossi meglökte vagy megrúgta volna Ana Cabanillast a valenciai paddockban, ezért hiába a szurkoló feljelentése, nem lesz folytatása az ügynek.

 

A MotoGP novemberi, valenciai hétvégéjén nagy port kavart, amikor felkerült az internetre egy videó, melyen úgy tűnik, hogy Valentino Rossi meglök egy szurkolót, és még egy rúgó mozdulatot is tesz felé.

A sértett, Ana Cabanillas a felvételek alapján úgy döntött, feljelenti a kilencszeres világbajnokot, mert bár eleinte megelégedett volna egy bocsánatkéréssel is, a szándékosságot látva nagyon megharagudott a sztárra:

„Ha nem lett volna szándékos a tette, megelégednék egy bocsánatkéréssel, de látva a videót, nem hagyom annyiban a dolgot, mert nem csak megrúgott, hanem még a könyökével is arrébb taszított, mindezt szánt szándékkal. Ezt már nem tolerálhatom.”

A hölgy végül be is váltotta fenyegetését, a valenciai fellebbviteli bíróság közleménye szerint azonban nem tudta konkrétan kifejteni, mi is a problémája. A hivatalos feljelentésben csupán Rossi rossz modoráról ejt szót, lökdösődésről vagy rúgásról nem, így konkrétum hiányában ejtették az ügyet. Az olasz versenyző az eset után így kommentálta a történteket:

„Bocsánatot kérek a hölgytől, de mint korábban is mondtam, mostanában egyre inkább lehetetlenség megmaradni a paddockban, különösen Valenciában. Rengeteg ember van ott, vannak, akik a fotók miatt üldöznek, mások el akarják lopni a sapkámat. Meg kell érteniük, hogy ilyen körülmények között megtörténik az ilyesmi.”