Az elmúlt hétvégén már nem először fordult elő a NASCAR-ban, hogy az egyik versenyző ököllel akart elégtételt venni riválisán vélt vagy valós sérelme miatt, ám Kyle Busch és Joey Logano balhéjának nem lesz újabb felvonása, erről a sorozat vezetője, Brian France kezeskedik.

 

Nagy port kavart, amikor a NASCAR hétvégi Las Vegas-i fordulóján a futam után Kyle Busch kipattant autójából, és nagy lendülettel támadt Joey Loganóra.

A két pilóta a verseny utolsó köreiben akadt össze a pályán, és mivel Busch meg volt győződve róla, hogy ellenfele szándékosan ütközött neki, ököllel akart elégtételt venni. Bár a versenyzőket viszonylag hamar sikerül elválasztani egymástól, Busch még órákkal az eset után is azzal fenyegette Loganót, hogy „legközelebb majd megkapja”, ám a sorozatot irányító Brian France kijelentette, szó sem lehet semmiféle gyerekes bosszúról.

„Ez egy érzelmekkel teli sport, elképesztő nyomás hárul a versenyzőkre és a csapatokra egyaránt. Hihetetlen nagy az elvárás ezekkel a srácokkal szemben, szóval néha előfordulnak neccesebb szituációk. Ez azonban nem tragédia, megértjük, hogy az érzelmek olykor túlcsordulnak, ezt elfogadjuk. Viszont elégtételről szó sem lehet – ez nem fog megtörténni. Ami az egyik helyszínen történt, az ott is marad, és a következő versenyen mindenki tiszta lappal indul.”

A kérdés már csak az, hogy mindezt Kyle Busch is így gondolja-e, aki még az ökölharc után sem nyugodott meg. Az önérzetes pilóta ugyanis egyszerűen képtelen túltenni magát azon, hogy Logano szerinte szándékosan tette tönkre versenyét: „Nyílegyenesen szállt bele a kanyarba, és rommá törte az autómat. Így versenyez ő, de majd visszakapja.”