Lehet, hogy a Formula–1-es verSenyidény szünetel, a gyárakat is lelakatolták és még a céges emaileket sem lehet olvasgatni, ám ez sem jelenti azt, hogy az egész világon leállt volna az autó- és motorsport-szektor.

 

Kivált igaz ez a versenyzés egyik fő országára, Nagy Britanniára, ahol a veteránautó-fesztiválok mellett egy rakás professzionális sportesemény is esedékes augusztusban.

Dübörög a túraautó-bajnokság, van szuperbike és F3-as verseny is a naptárban, ráadásul ezek a kategóriáik legrangosabb eseményei közé valók.

Augusztus első hétvégéjén például brit GT és F3 is lesz Brands Hatchben, a kétkerekűek közül a szuperbike-osok Thruxtonban mennek, Donington Parkban pedig klasszikus motorfesztiválozást tartanak.

A brit túraautó-bajnokság a második hétvégére áttelepül Skóciába, ahol Knockhillben tartanak három versenyt, és betétfutamként még a brit F4-esek is pályára gurulnak.

A harmadik víkenden ismét szuperbike-verseny lesz Cadwell Parkban.

…és akkor a hó végén visszatér a Formula–1 is, de persze nem Nagy-Britanniában, hanem a Belga Nagydíjjal az év leghosszabb és egyik leggyorsabb pályáján, ráadásként a legkülönlegesebb kanyarral, az Eau Rouge-zsal Spa-Franchorchamps-ban.