Nagy-Britannia is beszáll a TCR-sorozatba, miután a Brit Motorsportszövetség vezető testülete megadta az engedélyt.

 

Már a télen lehetett hallani arról, hogy a TCR vezetői és a brit vezetőség tárgyal a lehetséges együttműködésről, ám 2017-re még nem sikerült összehozni a megállapodást. Most viszont úgy tűnik, hogy 2018-ban már gyümölcsözik a megbeszélés-sorozat.

Hat vagy hét versenyes naptárat terveznek, úgy, hogy minden versenyhétvégén két futamot rendeznének.

Ugyanaz a testület lesz a szervező, amely a brit GT bajnokságot is szervezi.

"Nagyon elégedett vagyok, hogy TCR Egyesült Királyságbeli bajnoksága csatlakozik a már eddig is kiterjedt TCR-családhoz - nyilatkozta a TCR főnöke, Marcello Lotti. - Ez nagyon fontos mérföldkő számunkra, hiszen az Egyesült Királyság továbbra is viszonyítási pont az autósportban, hiszen nagyon sok autógyártó, csapat és szakember van, él és dolgozik itt.

Nagyon bízunk abban, hogy a sorozat sikeres lesz, erre enged következtetni a britek autó- és motorsport-szeretete, valamint a lelkesedésük a különböző kategóriák iránt."

A TCR amúgy egy diszkont túaarutó-bajnokság, amelynek a nemzetközi sorozata 2015-ben indult az útjára, jobbára bizonyos Formula-1-es nagydíjak betétfutamaként.

Azóta nemzeti TCR-bajnokságok is születtek Német- és Olaszországban, valamint Thaiföldön, és a Benelux-államokat is elérte a láz.

Az Egyesült Királyságban a promoter Jonathan Ashman lesz, aki a Super Touring-kategória egyik alapítótagja és promotere volt.