Andrea Iannone ijesztő balesetet szenvedett a MotoGP hétvégi brnói futamán, amikor a boxutcában Aleix Espargaro az Aprilia hibájából kifolyólag nekiment ellenfelének. A spanyol versenyző szerint szabályváltozásokra van szükség.

 

Aleix Espargaro háromhelyes rajtbüntetést kapott, amiért a MotoGP brnói futamán a boxban nekiment Andrea Iannonénak, pedig a spanyol versenyző nem tehetett a balesetről.

Az Aprilia szerelői egyszerűen nem jelezték neki, hogy ellenfele is épp közelített a boxához, így az ütközés elkerülhetetlen volt. Espargaro bocsánatot kért, de leszögezte, semmit sem tehetett.

„Örülök, hogy Andrea nem sérült meg, mert ijesztő baleset volt, amelynek elkerüléséért nem tehettem semmit. A motorokon nincs tükör, szóval a csapat hibája volt. De csapatként nyerünk és vesztünk, szóval bocsánatot kérek.”

A félig száraz, félig esős futamokon rendre nagy tumultus alakul ki a boxutcában a motort cserélő versenyzők miatt, ezért Espargaro szerint biztonsági okokból szigorítani kellene a szabályokon. Az Aprilia versenyzője úgy véli, a nagy kapkodást és balesetveszélyes káoszt csak akkor lehetne megakadályozni, ha előírnának egy kötelező minimális időt, melyet mindenkinek el kell töltenie a boxutcában.

„A jövőben át kell gondolnunk ezt a szabályt, mert most túl könnyű hibázni. Szerintem az a szabály a legjobb, ami a Superbike-ban van. Van egy meghatározott idő, és nyugodtan motort cserélhetsz, mert tudod, hogy mindenki ugyanannyit tölt majd a boxban.”

„Érdemes lenne elgondolkodnunk a szabály átvételén, mert ha egy motor eltalál egy szerelőt, a lábát és eltörheti, vagy még nagyobb baj is történhet. Szerintem a következő biztonsági ülésen át kell beszélnünk mindezt.”