Bár múlt hétvégi győzelmének köszönhetően Marc Marquez most már tekintélyes előnnyel vezeti a bajnoki tabellát, Maverick Vinales szerint a yamahásoknak még nincs minden veszve, és elkaphatják a címvédőt.

 

Továbbra is izgalmasan alakul a MotoGP idei szezonja, mert annak ellenére, hogy Marc Marquez nyújtja a legstabilabb teljesítményt, az üldözők is szorgosan gyűjtögetik a pontokat.

A 140 pontos címvédőt a három yamahás üldözi: Valentino Rossi 99, Maverick Vinales 93, Johann Zarco pedig 81 egységgel áll. Mivel a szezon végéig még 11 verseny hátra van, Vinales szerint a yamahás különítmény még simán elkaphatja Marquezt.

„Remélem, hogy a nyári szünet során a Yamaha valami igazán nagy fejlesztési csomaggal áll elő, amelynek köszönhetően eséllyel szállunk harcba a világbajnoki címért. A legutóbbi versenyen tele tankkal is jónak éreztem a motort, a vége felé pedig még jobbnak.”

„Remélem, megoldódtak a problémáink, bár az elektronikai rendszerünkön még mindig csiszolnunk kell, e téren ugyanis lemaradásban vagyunk közvetlen ellenfeleinkhez képest. Összességében viszont jól felkészültünk a legutóbbi holland hétvégére, és a versenytempónk is jelentősen javult.”

A MotoGP élő legendája, Rossi ugyanakkor reálisabban látja a Yamaha helyzetét. Az olasz veterán úgy véli, Marquez legyőzéséhez vért kell izzadniuk a folytatásban:

„Assenben is Marquez volt a legerősebb, és bár az elején ő is harcolt, utána ki tudott építeni egy kényelmes előnyt. A végén úgy döntött, rákapcsol, és végül két másodperccel nyert. Nehéz a helyzetünk, mert gyorsabb nálunk, és gyorsabb mindenki másnál. Nagyon nehéz lesz legyőzni a vb-harcban.”