Valentino Rossi után újabb világbajnokot haragított magára Marc Marquez, aki ezúttal Jorge Lorenzo versenyét befolyásolta. A pole-ból induló ducatis meg is sérült a bukása során.

 

Vakmerő, ellentmondást nem tűrő versenystílusa következtében Marc Marquez egyre több ellenséget szerez a MotoGP mezőnyében, és erre a listára a hétvégén Jorge Lorenzo is felkerült.

A ducati sztárja a pole pozícióból indult az aragóniai futamon, az egyes kanyarban viszont ellenfele nagy lendülettel bevágott elé. Ez láthatóan megzavarta Lorenzót, aki elvesztette egyensúlyát, és lerepült motorjáról.

„Kívülről úgy tűnhetett, hogy túl gyorsan mentem be a kanyarba, túlságosan megdöntöttem a motort, kifutottam a piszkos részre, és ezért estem el. De valójában ugyanazon az íven fordultam el, amelyen az elmúlt hét évben mindig.”

„Marc a belső íven nagyon agresszívan érkezett meg, és nem is tudta bevenni a kanyart, kisodródott. Amikor látta, hogy ott vagyok, megpróbálta elérni, hogy ne tudjak befordulni, ezért nem maradt más választásom, mint a koszos részre hajtani.”

„Misanóban én hibáztam, most viszont Marc tönkretette a versenyem, a lábam és lehet, hogy a thaiföldi hétvégémet is.”

Lorenzo ezzel  arra utalt, hogy esése során a jobb lábfején kificamodott a nagy lábujja, valamint lábközépcsonttörést is szenvedett. A rásérülés kockázata óriási, ami hosszú kihagyással fenyeget, így a spanyolnak lehet, hogy ki kell hagynia a két hét múlva rendezendő thaiföldi versenyt.

Az aragóniai futam győztese, Marquez nem érezte magát hibásnak abban, hogy honfitársa elesett:

„Ennek a pályának a sajátossága: ha a piszkos részre hajtasz, könnyű elveszteni a motort. Amikor az ember erre a részre kerül, meg kell őriznie a nyugalmát, és nem szabad gázt adnia túl korán.”