Jorge Lorenzo talán már bánja, hogy a szezon elején aláírt 2019-re a Hondához, mert a nyáron nagyon belelendült, és harmadik győzelme után már a vb-cím megszerzését sem tartja lehetetlennek.

 

Miután Jorge Lorenzo végigküszködte a Ducatival a tavalyi szezont, az aktuális idénye is borzalmasan indult, ezért a spanyol úgy döntött, nem hajszolja tovább a lehetetlent, így korán megállapodott a Hondával a 2019-es szerződést illetően.

Csakhogy időközben egyre jobban ráérzett a Ducatira, olyannyira, hogy június óta már háromszor is nyert, és ezzel feljött a bajnoki tabella harmadik helyére. Úgy tűnik, közel másfél év kellett hozzá, hogy megtanulja, miként vezesse motorját a határon, így minden esély megvan rá, hogy a szezon végéig újabb futamgyőzelmeket arat.

Sőt, a háromszoros világbajnok elmondta, azt sem tartja kizártnak, hogy a hátralevő nyolc versenyen ledolgozza 71 pontos hátrányát az éllovas Marc Marquezhez képest:

„Most már csak egy pályán fogunk küszködni: Phillip Islanden. A többi helyszínen legalább a dobogós helyekért harcolhatok. A lehető legtöbb versenyt meg akarom nyerni, és az összetett második helyéért küzdeni, noha a bajnoki cím sem kizárt. Nehéz lesz, de versenyről versenyre koncentrálok.”

Lorenzo áttörésének hátterében egyszerűen az áll, hogy kiismerte motorját és a csapattal is egyre jobban összeszokott, így hosszú idő után végre újra élvezi a versenyzést:

„Minden egyes alkalommal jobban érzem a motort, amikor vezetem. Folyamatosan tapasztalatot gyűjtök, így a motort a határhoz közel tudom vezetni. Nagyon gyors köridőket tudok futni – új és használt abroncsokon egyaránt.”