Nincsenek eget rengető meglepetések a MotoGP 2019-es versenynaptárában, amely 19 versenyből áll majd. A szezon március 10-én kezdődik Katarban, és november 17-én zárul Valenciában. Visszatér a hosszabb nyári szünet.

 

A korábbiakhoz képest csupán apróbb módosításokat vélhetünk felfedezni a MotoGP jövő évi versenynaptárában, amelyben a jól megszokott helyszínek szerepelnek.

Noha a sorozat promótere, a Dorna szerette volna, ha a nagy piacot jelentő Mexikót is be tudták volna préselni a naptárba, ezeket a terveket végül feladták, mert a mexikóvárosi pálya kialakítása biztonsági szempontból aggályos a motorversenyeket illetően.

Szó volt még arról is, hogy Finnországba is ellátogathat a mezőny, ám a versenyzésre kiszemelt pályát nem sikerült időben előkészíteni, így az északiaknak legalább 2020-ig várniuk kell, hogy a motorozás legnagyobb klasszisait fogadhassák.

Ami változás az idei menetrendhez képest, hogy a versenyzők kiharcolták a hosszabb nyári szünetet, így a szezon közben ugyan zsúfoltabb lesz a program, ám július 7. és augusztus 4. között mindenkire négyhetes pihenő vár.

A magyar rajongóknak továbbra is Brno és Spielberg jelenti a két legközelebbi helyszínt, Csehországba augusztus 4-én, míg Ausztriába egy héttel később, augusztus 11-én csapnak össze a legjobbak.

A 2019-es versenynaptár:

Március 10., Katar

Március 31., Termas de Rio Hondo

Április 14., Austin

Május 5., Jerez

Május 19., Le Mans

Június 2., Mugello

Június 16., Barcelona

Június 30., Assen

Július 7., Sachsenring

Augusztus 4., Brno

Augusztus 11., Spielberg

Augusztus 25., Silverstone

Szeptember 15., Misano

Szeptember 22., Aragon

Október 6., Buriram

Október 20., Motegi

Október 27., Phillip Island

November 3., Sepang

November 17., Valencia