A Team Penske három év közös munka után nem hosszabbította meg Juan Pablo Montoya szerződését, a kolumbiai sztár azonban mégis marad a csapat kötelékében, ám jövőre már csak az Indy500-on vesz részt. A pilóta célja a triplázás a legendás versenyen.

 

 Kezd tisztázódni a hónapok óta bizonytalan sorsú Juan Pablo Montoya jövője, akivel még a nyár közepén közölte a Team Penske, hogy noha az Indy500-ason szívesen indítja 2017-ben is, az állandó bevetéssel kapcsolatban nyugodtan érdeklődjön más istállóknál.

A csapat aztán októberben be is jelentette, hogy Montoya helyét Josef Newgarden veszi át a következő szezontól, ezért úgy tűnt, a kolumbiai máshol keres magának pilótaülést. A 41 éves versenyző viszont a hétvégén váratlanul bejelentette, hogy inkább a Penske Indy500-as felajánlásával él, ezért az IndyCar többi futamán nem is fog részt venni.

„Ez a legjobb esélyem arra, hogy megnyerjem az Indy500-ast – mondta Montoya, aki 2000-es és 2015-ös győzelme után minden idegszálával a triplázásra koncentrál. – Ez a lehetőség ráadásul több időt biztosít arra is, hogy jobban odafigyelhessek fiam gokartos karrierjére.”

A Penske tehát összerak a következő legendás versenyre egy ötödik autót, hogy Montoya azzal versenyezhessen, viszont azt is elvárja, hogy a kolumbiai így más istálló színeiben ne versenyezzen. A csapatnál azt szeretnék, ha a pilóta a jövőbeni sportautós programjukban is részt venne.

„Ha összejönnek ezzel kapcsolatos terveink, mindenképp számítunk rá – mondta Tim Cindric, a Penske elnöke. – Sajnos olyasmit nem ajánlhatok fel neki, ami még nem létezik, de úgy vélem, jók az esélyeink a sportautós projekt beindítására. Hogy már jövőre? Talán még nem, de folyamatosan dolgozunk az ügyön. Csupán néhány tényezőnek még össze kell állnia.”